Taktvätt och impregnering

Varför byta 100% av taket när problemet är mindre än 10%?

Låt oss på Taklandslaget sköta jobbet och undvik onödiga takbyten. Med taktvätt och impregnering kan ditt tak bli så gott som nytt igen!

Taktvätt och impregnering

Ett normalt villatak på ca 200 kvadratmeter tvättar vi och behandlar på två dagar. Under den första dagen genomför vi en taktvätt för att sedan göra rent hängrännor och byta ut eventuella trasiga tegelpannor. Under dag två impregnerar vi taket.

Taklandslaget jobbar med en miljöcertifierad vattenavvisande skyddsimpregnering som är speciellt framtagen för taktegel.

När impregneringen sprutas på så tränger den in djupt i tegelpannans microsprickor och porer där den kommer i kontakt med tegelpannans mineraler och ett mycket hårt kalciumsilikat-hydrat bildas och skapar ett effektivt hydrofobiskt fuktskydd för fasader, tegel och takpannor. Skyddet är långtidsverkande, diffusionsöppet och håller borta alger och mossa.

I och med att skyddet har bildats på djupet är det mindre känsligt för yttre påverkan som t.ex. nötning och slag. Det gör också att fukt och vittringsskyddet håller minst 10 år. Genom denna inträngande egenskap bevaras materialets naturliga utseende.

Är du i behov av en taktvätt eller impregnering? Ta kontakt med oss här!

Panntak före taktvätt och impregnering, Taklandslagets takmålare får det att se ut som nytt igen, verksamma i Mora och Dalarna
Icon depicting plus-circle
Panntak efter taktvätt och impregnering, Taklandslagets takarbetare hjälper dig att sköta om och lägga ditt tak
Icon depicting plus-circle
Före taktvätt och impregnering av panntak, utfört av våra skickliga takmålare i Mora och Dalarna
Icon depicting plus-circle
Efter impregnering och taktvätt av panntak, utfört av våra professionella takmålare i Mora och Dalarna
Icon depicting plus-circle
Skillnaden mellan ett behandlat och ett icke-behandlat plåttak. Våra takmålare hjälper dig med taktvätt och impregnering i Mora och Dalarna
Icon depicting plus-circle